Vaccinul nu îi scapă de carantină – Focus Prima TV

Vaccinul nu îi scapă de carantină

Debutul campaniilor naționale de vaccinare nu a adus și mult așteptata relaxare a măsurilor restrictive. Germania și Grecia prelungesc carantina, în vreme ce Serbia, un stat care a imunizat aproape la fel de mulți cetățeni ca și România, ia în calcul reinstaurarea stării de urgență.

Cu 2.700 de cazuri diagnosticate în ultimele 24 de ore, Grecia se confruntă cu o explozie a infectărilor. Este cel mai mare bilanț zilnic făcut public de autoritățile de la Atena de la debutul pandemiei. Grecia continentală rămîne în carantină până pe 16 martie, iar noi restricții urmează să fie introduse zilele următoare.

Carantina a fost prelungită până pe 28 martie și în Germania din cauza numărului mari de îmbolnăvări cu noul coronavirus. Cu toate acestea, cancelarul Angela Merkel admite necesitatea unei relaxări treptate a restricțiilor. Din 8 martie, autoritățile vor permite întâlnirile dintre membrii a cel mult două familii, iar florăriile și librăriile vor primele magazine neesențiale cărora le li se va permite să-și reia activitatea.

În acest timp, spitalele din Serbia se află în pragul colapsului. Numărul infectărilor a crescut dramatic în ultima perioadă, în ciuda faptului că guvernul de la Belgrad au reușit performanța de a vaccina aproape 1 milion de oameni. Ca urmare, experții sanitari din statul balcanic cer introducerea stării de urgență.

La nivel mondial, bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a depășit 115 milioane de cazuri. În Europa, peste 34 de milioane s-au infectat, iar mai mult de 825 de mii de oameni au fost uciși de virus.

Total
0
Shares
Total
0
Share