Vaccinul, o doză de speranță – Focus Prima TV

Vaccinul, o doză de speranță

România a înregistrat azi puțin peste o mie de cazuri noi de COVID-19. Situația se îmbunătățește, spun medicii. Însă, ca viața noastră să revină la normal cât mai repede..este important că 50 sau chiar 60 la sută din populație să se vaccineze. Mâine începe campania în toate țările din Uniunea Europeană, iar cadrele medicale sunt primele care vor beneficia de vaccinul pentru COVID-19.

Doar 1387 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate azi în România. Este cel mai mic număr raportat
în ultimele 5. Puțin peste patru mii au fost prelucrate în ultimele 24 de ore.

O soluție care va reuși să ridice presiunea uriașă care este acum pe toate spitalele din țară.

Azi a mai scăzut numărul persoanelor internate. 1210 pacienți sunt internați acum la ATI de unde speră să
iasă cu bine cât mai rapid. Însă, situația nu este încă sub control.

Între timp, pregătirile pentru vaccinare s-au încheiat în toate centrele din țară unde urmeayă să fie vaccinați medicii din prima etapă. La Constanța 6o de medici si asisente vor primi vaccinul anti-Covid, mâine.

Desi tehnica vaccinarii este aceeasi ca la orice alt ser administrat populatiei, medicii spun ca va fi mai dificil pentru ca dintr-o sticluta de vaccin trebuie vaccinati 5 oameni. Vaccinurile existente pe piata in acest moment sunt in doza unica, pregatite deja intr-o seringa de unica folosinta. Vaccinul COVID vine sub forma de pulbere in sticlute mici, in care trebuie introdus ser fiziologic pentru diluare, si apoi
fractionat in 5 doze egale pentru 5 pacienti diferiti.

La Constanta 155 de medici si asistenti din linia 1 a luptei anti-COVID vor fi imunizati in primele 3 zile ale campaniei de vaccinare. Este foarte important ca numărul celor care se vaccineză să fie mare, pentru că.. BULLET 3.de la începutul pandemiei și până acum virusul SarsCov2 a răpus pesre 15 mii de români.

Total
0
Shares
Total
0
Share