Vaccinul Oxford, gata de utilizat – Focus Prima TV

Vaccinul Oxford, gata de utilizat

Marea Britanie a aprobat un al doilea vaccin anti Covid, care va putea fi folosit imediat. Este vorba despre vaccinul Oxford Astra Zeneca. Acesta are o eficacitate de peste 90 la sută și poate fi folosit alături de vaccinul celor de la Pfizer dar și al companiei Moderna. În aceste condiții, oficialii mai multor state se gândesc serios la introducerea unui așa zis pașaport Covid, în care să fie specificat în mod clar dacă persoana respectivă este vaccinață sau nu.

Un așa zis pașaport Covid ar putea deveni realitate chiar de anul viitor. Cei ca ar avea un astfel de document virtual ar putea călători în toată lumea, cu dovada că au fost vaccinați. Iar apariția celui de al treilea vaccin din lumea occidentală, al celor de la Oxford – Astra Zeneca, facilitează accelerarea
campaniei de vaccinare, pentru că este un produs mai ușor de folosit și nu necesită o temperatură foarte scăzută pentru depozitare.

Cercetătorii de la Oxford au încercat să liniștească populația și cu privire la posibilele efecte secundare ale noului vaccin.

Vestea apariției celui de al doilea vaccin în Marea Britanie a fost salutată de autoritățile de la Londra. Iar vaccinările vor începe de săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, vicepreședintele ales al Statelor Unite, Kamala Harris, s-a vaccinat împotriva Covid 19, la aproape ouă săptămâni după ce și președintele ales Joe Biden a făcut acest lucru.

În acest timp, un congressman ales la scrutinul de luna trecută, Luke Letlow, din statul Louisiana, a murit la doar 41 de ani după o lungă bătălie cu Covid 19.

Total
0
Shares
Total
0
Share