Vaccinul pentru copii, în faza de testare – Focus Prima TV

Vaccinul pentru copii, în faza de testare

vaccine vaccination child baby doctor injection pediatrician injecting arm health immunization hand hospital needle syringe concept – stock image

Copiii ar putea fi vaccinați împotriva Covid 19 peste câteva luni! În acest moment marii producători sunt în faza de testare a serului pentru copii. Până atunci însă, spun medicii, imunizarea părinților este una dintre cele mai importante metode de protecție pentru cei mici.

În acest moment vaccinul anti covid nu este destinat copiilor, iar numărul tot mai mare de cazuri în rândul lor îi sperie pe părinți. Totuși, în viitorul apropiat va axista și un vaccin destinat copiilor cu vârsta până în 16 ani.

Până la apariția serului, singura variantă de a-i proteja pe cei mici este imunizarea părinților. Mai ales ai celor nou născuți. Iar vaccinul, spun medicii, nu este contraindicat nici mamelor care își alăptează pruncii.

Vaccinarea anti covid în țara noastră este abia în prima etapă. Până la finalul lunii va începe și cea de-a doua iar populația generală se va putea înscrie pentru imunizare în faza a treia a campaniei de vaccinare.

Total
0
Shares
Total
0
Share