Vaccinul, recomandat și în sarcină – Focus Prima TV

Vaccinul, recomandat și în sarcină

Femeile însărcinate trebuie să se vaccineze, spun medicii ginecologi. Gravidele sunt în categoria de risc și pot face oricând o formă severă a bolii care poate duce la complicații atât pentru mamă, cât și pentru făt. Societatea Română de Obstetrică și Ginecologie a cerut deja autorităților să nu restricționeze accesul femeilor la vaccinarea impotriva COVID-19. Trebuie să fie alegerea lor dacă vor să o facă sau nu.

Izabela Marinescu are 39 de ani, este la a treia sarcină și își dorește să se vaccienze. A pus în balanță riscurile și beneficiile, iar acum așteaptă ca autoritățile să le introducă și pe femeile însărcinate în etapa a doua.

Fricile pe care Izabela le are legate de acest virus vor dispărea în momentul în care va avea acces la vaccin, spune ea.

Societate Română de Obstetrică și Ginecologie a făcut o solicitare către autorități și insistă ca femile însărcinate să fie incluse în etapa a doua de vaccinare pentru COVID-19.

Vaccinare este recomandată și imediat după naștere. În acest fel, copiii care sunt alăptați dobândesc anticorpi din lapte mamei.

Autoritățile au decis ieri să introducă mai multe categorii în etapa a doua de vaccinare printre care se numără persoanele imobilizate, însoțitorii lor, persoanele care locuiesc în aceeași casă, dar și oamenii fără adăpost.

Total
0
Shares
Total
0
Share