Val de pensionări în magistratură, deși ministrul Justiției a anunțat că renunță la ideea măririi vârstei de pensionare – Focus Prima TV

Val de pensionări în magistratură, deși ministrul Justiției a anunțat că renunță la ideea măririi vârstei de pensionare

Intenția retrasă în numai o săptămână a Ministerului Justiției de a introduce o vârstă minimă de pensionare pentru sistemul judiciar, astfel încât să prevină ieșirea din sistem a judecătorilor și procurorilor care nu au împlinit nici măcar 50 de ani, nu a rămas fără urmări. Un răspuns al Consiliului Superior al Magistraturii pentru G4Media.ro arată că în săptămâna de la anunțul ministrului până la renunțarea la idee au cerut pensionarea de patru ori mai mulți judecători și procurori decât în perioada similară a anului trecut.

 În perioada 31 decembrie 2020 și până în 6 ianuarie 2021, la Consiliul Suprem al Magistraturii și-au depus cereri de pensionare 18 judecători și 8 procurori care îndeplineau cerințele legii pentru a ieși la pensie – aveau cel puțin 25 de ani de vechime acumulată în Instanțele și Parchetele din țară.

De patru ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut, când și-au făcut cereri de pensionare 5 judecători și un procuror.

Perioada 31 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021 coincide cu perioada care s-a scurs de la anunțul ministrului Justiție că intenționează să crească vârsta de pensionare pentru cei care activează în sistemul judiciar și până când ministrul Justiției a revenit și a anunțat că a renunțat la această idee, dar că intenționează să promoveze o altă modificare legislativă, care să ducă la anularea posibilității pensionării anticipate după numai 20 de ani vechime în sistemul Judiciar.

Total
0
Shares
Total
0
Share