Val de proteste în Rusia – Focus Prima TV

Val de proteste în Rusia

Rusia stă pe un butoi de pulbere după ce un uriaș val de proteste a cuprins zeci de orașe. Doar în Moscova, peste 40 de mii de oameni au ieșit în stadă pentru a cere eliberarea principalului opozant al regimului Putin. Poliția a intervenit cu brutalitate și peste o mie de protestari au fost reținuți.

În ciuda numeroaselor arestări preventive operate de poliția rusă zilele trecute, zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile Moscovei în semn de prostest față de arestarea lui Aleksei Navalnîi. Demonstrații au avut loc până și în Siberia, acolo unde astăzi s-au înregistrat temperaturi de -50 de grade Celsius.

Rețele de socializare au fost rapid invadate de imagini care suprind brutalitatea extremă a intervenției forțelor de ordine.

Peste 1 mie de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor care au avut loc în peste 60 de orașe.

Printre persoanele care au ajuns după gratii se numără și soția lui Alexei Navalnîi, Iulia. Femeia a reușit să posteze pe Instagram un selfie făcut chiar în mașina poliției.

Arestat la revenirea în Rusia, Alexei Navalnâîi a mai apucat să facă publică o anchetă în care face dezvăluiri despre uriașa avere a lui Vladimiri Putin. Potrivit opozantului, țarul de la Kremlin deține un domeniu de șapte mii de hectare, la malul Mării Negre, și un palat a cărui contrucție a costat peste 1 miliard de euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share