Val de scumpiri în țară – Focus Prima TV

Val de scumpiri în țară

Fiecare zi vine cu un nou preț la pompă. Benzina s-a scumpit considerabil, în ultima perioadă, față de sfârșitul anului trecut. Iar acest lucru s-a văzut deja la rafturi… majoritatea alimentelor s-au scumpit, la fel și serviciile. mai mult, specialiștii avertizează că tendința e, în continuare, de creștere, în toate sectoarele economiei.

De la începutul anului, preţul benzinei a crescut de la o zi la alta. În principal din cauza majorării accizelor la carburanți, spun specialiştii.

O dată scumpită benzina…şi principalele alimentele şi-au schimbat preţurile. Astfel, una dintre cele mai
mari scumpiri s-a înregistrat la fasolea boabe, al cărui preț a urcat până la 18% față de anul trecut. Și făina s-a scumpit, în ultima perioadă, și a ajuns la 3 lei pe kilogram față de 2,79 lei cât era în aceeași perioadă a anului trecut. Nici uleiul de floarea soarelui nu a rămas cu același preț… a ajuns să coste
acum aproape 7 lei pe litru. Pe de altă parte, există două alimente care nu și-au scumpit prețul, ba din
contra. Cartofii și citricele s-au ieftinit.

Un alt motiv pentru creșterea prețului carburanților este și scumpirea petrolului pe piețele internaționale.

Creștere prețului alimentelor de la raft poate fi pus pe seama faptului că o bună parte dintre acestea provin din import, iar majorările de preț reflectă deprecierea leului pe parcursul anului trecut. Specialiștii vorbesc și despre sporirea consumului.

În această situatie, specialistii le recomandă oamenilor să fie cumpătați atunci când merg la cumpărături, pentru că, scumpirile nu par să se oprească aici.

Total
0
Shares
Total
0
Share