Val de viroze. Copiii internați au nevoie de oxigen - Focus Prima TV

Val de viroze. Copiii internați au nevoie de oxigen

Val nemaiîntâlnit de viroze în rândul copiilor! Medicii din spitalele de Pediatrie trag un semnal de alarmă și spun că gărzile se termină mereu fără niciun loc pe secții! Virusul sincițial respirator și rinovirusurile sunt cel mai des întâlnite și dau forme grave de pneumonie asociată cu insuficiență respiratorie. Este bine să feriți copiii de locurile aglomerate și să nu îi mai duceți în colectivitate dacă sunt bolnavi, spun medicii.

În ultimele trei săptămâni au ajuns de urgență la spital foarte mulți copii cu pneumonie asociată cu viroză respiratorie. La Spitalul Grigore Alexandrescu medicii au văzut zilnic în ultima perioadă sute de copii. Iar în acest week-end numărul celor care ajung la gardă este la fel de ridicat.

Virusurile care circulă cel mai mult în această perioadă și care dau forme severe de boală sunt virusul sincițial respirator și rinovirusurile. Mai sunt însă și alți factori care pot duce la forme severe de boală, precum aumite infecții bacteriene în special cu hemophilus și pneumococ, infecții care circulă de asemenea în această perioadă.

Mulți copii se îmbolnăvesc grav tocmai pentru că nu sunt vaccinați împotriva acestor agenți patogeni, spun medicii. Un alt factor periculos este și poluarea. Medicul Adrian Marinescu vorbește despre reîntoarcerea la normalitate odată cu acest val puternic de viroze.

În contextul acestui val de îmbolnăviri grave în rândul copiilor medicii spun că cel mai bine este să țineți copilul acasă dacă este bolnav și în general să-l feriți de spațiile aglomerate precum locurile de joacă din mall-uri, de exemplu.

Total
21
Shares
Total
21
Share