Valencia, epicentrul distracției în Europa - Focus Prima TV

Valencia, epicentrul distracției în Europa

Valencia a fost săptămâna aceasta punctul zero al distracției din Europa. Sute de mii de spanioli și turiști străini au umplut străzile orașului pentru a sărbători Faias de Valencia, un festival cu tradiție de sute de ani în Spania. Fiecare piață, stradă sau parc a devenit un spațiu pentru dans și cântec, iar artificiile și pocnitorile au răsunat neîncetat până dimineața.

Înainte de toate, Fallas de Valencia este o sărbătoare a tradiției. Este cel mai bun prilej pentru localnici de a își etala costumele tradiționale, de multe ori primite moștenire din generație în generație.

Indiferent cum ar fi îmbrăcați, toți știu că ce se întâmplă acum este un prilej de neratat pentru a petrece.

Spre miezul nopţii forfota de pe străduţe se mută spre marile pieţe, acolo unde sunt expuse carele alegorice făcute de artişti renumiţi. Tradiţia cere ca acestea să fie incendiate, pentru a goni spiritele rele şi pentru a putea, prin foc, să înceapă o nouă perioadă, mai bună decât cea care tocmai sa încheiat.

Fallas de Valencia este primul eveniment urban la nivelul întregii Europe de asemenea avengură de când a izbucnit pandemia.

Total
0
Shares
Total
0
Share