Valeriu Gheorghiţă: Săptămâna viitoare este preconizată livrarea următoarei tranşe – 180.000 de doze/ În momentul de faţă sunt aproape 500.000 de persoane programate până pe 8 februarie/ Primele două săptămâni din februarie vor fi complicate – Focus Prima TV

Valeriu Gheorghiţă: Săptămâna viitoare este preconizată livrarea următoarei tranşe – 180.000 de doze/ În momentul de faţă sunt aproape 500.000 de persoane programate până pe 8 februarie/ Primele două săptămâni din februarie vor fi complicate

Romanian servicemen, wearing masks to protect against coronavirus, prepare to unload boxes containing the first batch of COVID-19 vaccines, at the National Center for Storage of the COVID-19 Vaccine, a military run facility, in Bucharest, Romania, Saturday, Dec. 26, 2020. Romanian authorities will start COVID-19 vaccinations on Sunday. (AP Photo/Vadim Ghirda)

Coordonatorul campanie de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, joi seară, că săptămâna viitoare vor ajunge în ţară alte 180.000 de doze de vaccin, care se adaugă celor 130.000 care mai sunt în prezent în depozite, după ce au fost distribuite vaccinurile pentru următoarele trei zile. Gheorghiţă anunţă că până în 8 februarie sunt programate 500.000 de persoane, iar primele două săptămâni din februarie ”vor fi complicate”.

”După ce s-au distribuit dozele pe următoarele trei zile, mai avem circa 130.000 de doze, care vor fi distribuite în zilele următoare – împreună cu tranşele care urmează să vină – pentru a asigura atât persoanele programate cât şi rapelul”, a afirmat, joi seară, Valeriu Gheorghiţă, la B 1 TV. 

Acesta a anunţat că săptămâna viitoare vor mai veni 180.000 de doze de vaccin.  ”Săptămâna viitoare, luni, este preconizată livrarea următoarei tranşe – 180.000 de doze pentru că se  recuperează deficiul de săptămâna trecută. Pfizer îşi onorează livrările săptămânale. (…) În momentul de faţă sunt aproape 500.000 de persoane programate până pe 8 februarie, la care se adaugă cele care au făcut deja prima doză şi care fac rapelul în această perioadă. Suntem cu dozele aproape pe fix: cât avem pe stoc atât vom folosi. La sfârşitul primei săptămâni din februarie, practic, vom fi aproape cu stocul la zero ”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă. 

Total
0
Shares
Total
0
Share