Valeriu Gheorgiță, despre vaccinarea Simonei Halep. De ce acum, și de ce un anume vaccin: Este o situație care a fost impusă – Focus Prima TV

Valeriu Gheorgiță, despre vaccinarea Simonei Halep. De ce acum, și de ce un anume vaccin: Este o situație care a fost impusă

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a vorbit la Digi24 despre vaccinarea Simonei Halep. Medicul a explicat de ce campioana de la Roland Garros și Wimbledon s-a imunizat acum, și de ce a fost folosit în cazul ei un anume tip de vaccin. Fostul număr 1 mondial WTA s-a vaccinat la un centru militar, respectiv Institutul Cantacuzino.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Ivan, un profesor de limba română din Constanța vrea să știe de ce s-a decis AstraZeneca pentru profesori. „M-am vaccinat în aceeași zi cu Simona Halep, care s-a vaccinat cu Pfizer. Cine a decis aceste alegeri?”.

Valeriu Gheorghiță: Nu a fost o impunere a tipului de vaccin. La acel moment, când noi am organizat acea etapă specială de vaccinare pentru personalul din Învățământ, nu am avut suficiente doze disponibile, de pildă, dintr-un singur vaccin.

Am avut vaccin excedent de la Pfizer și de la AstraZeneca, și atunci ținem minte faptul că vaccinul AstraZeneca avea acea limitare superioară de vârstă la 55 de ani, și pentru a acoperi toate persoanele eligibile, am propus ca cei cu vârsta peste 55 de ani să poată să opteze pentru AstraZeneca, dar asta nu înseamnă o impunere și o obligativitate, iar peste 55 de ani trebuia să acoperim această nevoie cu vaccin de la Pfizer, care avea recomandare pentru acea grupă de vârstă.

Total
0
Shares
Total
0
Share