Valoarea artificiilor confiscate, aproape 1 milion de lei - Focus Prima TV

Valoarea artificiilor confiscate, aproape 1 milion de lei

Extrem de periculoase, artificiile, deși sunt interzise, sunt la îndemâna românilor oriunde ai privi în aceste zile. În piețe sau pe internet, se vând ca pâinea caldă, asta deși în fiecare an fac victime – copii, adulți, dar și animale. Doar într-o singură zi, polițiștii au confiscat 16 tone, în urma mai multor percheziții.

Cine nu are răbdare să aștepte focul de artificii organizat de la trecerea dintre ani, găsește petarde pe alese la tarabele din piețe. Prețurile pornesc de la 5 lei și pot ajunge până la 200 de lei. Pot fi extrem de periculoase însă.

Doar că nu orice tipuri de petarde pot fi folosite de persoanele fizice. Mai mult, acestea sunt absolut interzise
minorilor sub 16 ani. Comercianții din piețe susțin că sunt legale petardele pe care le vând.

Contrabandă cu artificii și petarde se face cel mai mult pe internet.

Dacă vreți neapărat să aveți propriul șhow pirotehnic de Revelion, dar să respectați totuși legea și să fiți și în afara
oricăror pericole puteți folosi artificii de ținut în mână, pocnitori cu confeti sau bobițe explozive. Toate aceste articole poartă inscripția F1 sau P1 și pot fi folosite de persoanele majore. Celelalte categorii, care conțin peste trei grame de amestec pirotehnic, pot fi utilizate doar de un pirotehnist autorizat. Medicii atrag, din nou, atenția asupra pericolului.

Și animalele pot fi extrem de afectate de aceste zgomote. Cei care nu respectă legea riscă amenzi de peste 7 mii de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share