Vând spital, rog seriozitate – Focus Prima TV

Vând spital, rog seriozitate

Spitalul din Mangalia este de… vânzare! Pare o glumă, dar nu este. Proprietarul clădirii în care se află Maternitatea și Pediatria a scos imobilul la licitație pe un site de vânzări și cere 2 milioane și jumătate de euro. În anunțul de vânzare este sugerată și viitoarea destinație a clădirii: un hotel cu cea mai bună vedere la mare

Maternitatea si Pediatria de la Mangalia sunt situate intr-o cladire istorica aflata pe malul marii, intr-o pozitie dorita de orice rechin imobiliar sau dezvoltator. Cladirea a fost pe vremuri a Crucii Rosii, care a obtinut-o dupa Revolutie, in baza Legii Retrocedarilor, de la municipalitatea din Mangalia. Mai bine de 10 ani a durat procesul in instanta, insa o firma de avocatura a reusit intr-un final sa o redea proprietarului.
Dar Crucea Rosie nu a avut bani sa plateasca onorariul avocatului asa ca a fost executata in instanta. Cu ce? Exact cu cladirea dobandită.

Cand Crucea Rosie a fost executata, cladirea Spitalului Mangalia a fost vanduta la licitatie. Trei firme s-au inscris initial, iar doua s-au retras. Singura ramasa in cursa a fost exact firma de avocati care obtinuse retrocedarea in instanta. A cumparat-o și a scos-o la vanzare. Instanta il obliga, insa, pe proprietar sa nu schimbe destinatia cladirii.

Dar Primaria din Mangalia a fost rau-platnic dintotdeauna. Din 2o17, când s-a încheiat procesul de retrocedare și până la momentul vânzării – septembrie 2o2o, Crucea Roșie nu a reușit să încaseze chirie de la primărie, existând un proces pe acest subiect. Nici actualul proprietar n-a vazut niciun ban.
Spitalul s-a vazut la mijloc, intr-un razboi imobiliar.

Am incercat sa vorbim si cu proprietarul actual, cel care vinde Spitalul pe internet, dar n-a dorit sa comenteze in niciun fel. Anuntul insa a scandalizat comunintatea locala din Mangalia.

Spitalul Municipal Mangalia este cel mai important spital din sudul litoralului.

Total
2
Shares
Total
2
Share