Vânzările de locuințe ANL, în stand-by – Focus Prima TV

Vânzările de locuințe ANL, în stand-by

Pe langa HoReCa, medicină sau servicii, în România, pandemia a mai dictat mersul lucrurilor într-un domeniu! Este vorba despre vanzarile de locuinte ANL. Anul trecut, paradoxal, locuintele construite de stat au fost cu mult mai multe decat cele vandute. Asta si pentru ca oamenii au preferat sa fie precauti in ceea ce priveste achizitionarea de locuinte, explica specialistii. Dar si conditiile pentru un apartament ANL sunt destul de greu de indeplinit.

Chiriasii ANL s-au oprit din a achizitiona apartamente, in pandemie, asa ca vanzarile s-au injumatatit, potrivit profit.ro. Daca in 2019, statul a vandut 613 apartamente si a construit 460, anul trecut s-au costruit 1.041 și s-au vandut doar 281.

Aceste locuinte sunt destinate tinerilor cu venituri mici. Locuinte se vand cu aproape trei mii de lei pe metrul patrat.

Iar chiria, pentru o garsoniera, depaseste 230 de lei pe luna. Pentru un apartament cu doua camere, chiriasii platesc aproximativ 320 de lei, iar pentru unul de 3 camere 385 de lei. Pana acum, doar in 93 de localitati din 40 de judete au fost vandute locuinte publice. Bucurestiul e in top.

Pentru acest an, statul a alocat un buget de 114 milioane de lei pentru constructia de locuinte ANL.

Total
0
Shares
Total
0
Share