Vara, bucuria chelnerilor și ospătarilor - Focus Prima TV

Vara, bucuria chelnerilor și ospătarilor

Un ospătar care lucrează în România are salariul minim pe economie, însă din atenţiile clienţilor mai adună lunar până la patru mii de lei. Pentru mulţi tineri şi şomeri perioada estivală este ocazia perfectă pentru a prinde un post sezonier pe litoral. Cele mai cautate sunt slujbele de ospătar, chelner sau barman.

Studenţii şi elevii sunt principalii abonaţi la slujbe de vară pe litoralul autohton, deşi salariul lunar este mic.

Litoralul românesc trăiește intens maximum 40 de zile pe an. De la jumătatea lunii iulie până la finalul lunii august, toată România se mută la mare. O gură de oxigen pentru toți cei care au afaceri pe litoral și pentru barmani si pentru ospatari.

Astfel, meseria de ospătar se poate dovedi a fi una foarte bănoasă.

In centrul si in nordul statiunii clientii au portofelele mai groase si generozitatea pe masura. Dacă știu cum să îi
servească pe clienți, ospătarii pot obține venituri frumoase din bacșișurile lăsate de mesenii mulțumiți.

Bucuria reîntoarcerii la terase, când vine vorba de clienți, e și mulțumirea chelnerilor din Cluj Napoca, unde, la finalul servirii, bacșișul nu a scăzut deloc comparativ cu anii trecuți. Ba mai mult, pe alocuri a și crescut. La un prim calcul:

La Cluj, e o regula peste care nimeni nu trece:

La noi in țara, media unui ciubuc se ridica la 7,5% din nota de plata, ușor mai mică decât se obișnuiește în țările din vestul Europei, unde regula este de 10% din consumația de la masă.

Total
0
Shares
Total
0
Share