Vasile Dîncu: De Ziua Victoriei în Rusia va fi un uriaş festival al propagandei - Focus Prima TV

Vasile Dîncu: De Ziua Victoriei în Rusia va fi un uriaş festival al propagandei

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că ceremoniile organizate, luni, în Rusia, cu ocazia Zilei Victoriei, vor fi un “uriaş festival al propagandei” în încercarea de a justifica războiul din Ucraina.

“Ceremoniile de la Moscova sunt un prilej foarte bun pentru propagandă (…) Azi, cu siguranţă, în Rusia va fi un uriaş festival al propagandei. Putin va încerca astăzi să deturneze semnificaţia istorică a Zilei Victoriei, arătând că a câştigat singur, fără ajutorul altor ţări victoria împotriva nazismului. Probabil va încerca să arate că lupta lui în Ucraina, acea ‘operaţiune specială’, este una împotriva nazismului, încercând să facă această paralelă cu Al Doilea Război Mondial – probabil va încerca să justifice acest război nedrept şi criminal pe care îl duce în Ucraina”, a spus Dîncu, la finalul evenimentului de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Patriei din al Doilea Război Mondial.

Defilarea militară cu ocazia marcării a 77 de ani de la victoria sovietică împotriva Germaniei naziste în timpul celui de-al doilea Război Mondial, prezidată de preşedintele rus Vladimir Putin, a început luni în Piaţa Roşie din Moscova, în plină campanie militară rusă în Ucraina.

La eveniment nu participă niciun lider străin.

La parada de Ziua Victoriei, cea mai importantă sărbătoare a anului în Rusia, participă în schimb unităţi care au luat parte la invazia rusă în Ucraina, declanşată la 24 februarie.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share