VASILE DÎNCU LA INSIDER POLITIC DE LA PRIMA TV: „GREAUA MOŞTENIRE A LUI CÎŢU VINE TOT DE LA CÎŢU.” – Focus Prima TV

VASILE DÎNCU LA INSIDER POLITIC DE LA PRIMA TV: „GREAUA MOŞTENIRE A LUI CÎŢU VINE TOT DE LA CÎŢU.”

Duminică, 21 februarie, la Prima TV, jurnalistul Sebastian Zachmann a avut o discuţie deschisă cu Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD. Acesta a afirmat despre ceea ce s-a întâmplat recent în Parlament: “Problema pensiilor speciale este o parte din demagogia politică a momentului. Pensiile speciale ale parlamentarilor reprezintă 1% din totalul pensiilor speciale. Personal, nu am fost încântat ca PSD să depună un astfel de proiect. Criteriul contributivităţii este singurul criteriu adevărat pentru pensii. Nu cred că guvernanţii vor merge mai departe, să taie alte pensii speciale, pentru că va fi foarte complicat. Este vorba de a tăia una dintre coloanele puterii din România. Îţi trebuie curaj.” 

Despre ceea ce îşi propune PSD, partidul câştigător al alegerilor din decembrie, Vasile Dâncu a spus: “PSD are păcatele unei guvernări mai vechi, aceste inconsecvenţe trebuie reparate în această perioadă. Noi suntem dispuş să lucrăm cu puterea. Noi, noul PSD, nu considerăm că trebuie să lăsăm ţara să intre în dezastru când suntem în opoziţie, ca să ajungem noi la putere.” Despre actualul Guvern, invitatul de la Insider Politic a spus: “Guvernul condus de domnul Cîţu a avut un handicap fantastic. Niciun guvern nu a avut un asemenea handicap. Poate guvernul Năstase, în perioada 2000 – 2001, avea o încredere de doar 20%. Guvernele formate din câştigători nu intră cu 20%. Klaus Iohannis a arătat de la început că nu vrea să dialogheze cu cei care câştigă alegerile. Greaua moştenire a lui Cîţu vine tot de la Cîţu. A fost Ministru de Finanţe, el s-a ocupat de buget, de finanţe, cele despre care se tot plânge el acum. Klaus Iohannis s-a comportat neconstituţional în campania electorală. A simţit că are un partid slab, mesajul a fost un pic politizat faţă de PSD. A dat mereu vina pe PSD, dar prin această repetiţie considerăm că Preşedintele mai degrabă ne-a ajutat decât ne-a încurcat.” 

Sebastian Zachmann a abordat şi tema alegerilor din 2024, iar Vasile Dîncu a răspuns: “Vom construi un bloc de stânga format din mai multe partide pentru următoarele alegeri. Vom fi un dirijor al stângii. Îmi pare rău că la ultimele alegeri generale nu am reuşit să facem o alianţă cu Victor Ponta. Cheia ca PSD să câştige alegerile în 2024 este să aibă un proiect nu doar pentru pesedişti. Faptul că rămânem la 32% – 35% în ultima vreme este un lucru foarte important. Nu ne grăbim să ajungem la putere, asa cum se zvoneşte. Există multe şanse să avem o moţiune de cenzură, dar o vom face strategic, o vom face cu cap, nu emoţional.”

Total
0
Shares
Total
0
Share