Ventilația în școli previne riscul de infectare – Focus Prima TV

Ventilația în școli previne riscul de infectare

O școală din județul Olt este dotată cu un aparat de ventilație a aerului, care poate să reducă riscul de îmbolnăvire împotriva Covid-19! Școala Gimnazială “Nicolae Iorga” este printre extrem de puținele unități unități de învățământ din România, în care este montat un astfel de sistem care ajută la curățarea aerului și la crearea unui mediu optim de învățare pentru elevi.

Studiile arată că virusul COVID-19 se răspândește mult mai ușor în spații închise, supra- aglomerate și slab ventilate, unde persoanele stau apropiate timp de mai multe ore.

O măsură importantă împotriva răspândirii coronavirusului în școli este ventilația constantă. Elevii de la Școala “Nicolae Iorga” din Slatina sunt printre puținii norocoși din țară, care se bucură de acest sistem, încă de acum trei ani.

Folosirea unei astfel de instalații se reduce riscul de îmbolnăvire datoriă funcției de curățare a aerului prin
captarea microparticulelor de praf, virusurilor și microbilor. Specialiștii spun că un astfel de sistem ar trebui să fie montat în toate școlile.

Studiile în domeniu arată că în interior unei săli de clasă aerul poate fi până la de 5 ori mai poluat decât cel de la exterior.

Total
0
Shares
Total
0
Share