Veste bună pentru tinerii fermieri! Condiția de 24 de luni pentru sumbăsura 6.1 ar putea fi modificată – Focus Prima TV

Veste bună pentru tinerii fermieri! Condiția de 24 de luni pentru sumbăsura 6.1 ar putea fi modificată

HOLTVILLE, CA – OCTOBER 08: Mexican agricultural workers cultivate romaine lettuce on a farm on October 8, 2013 in Holtville, California. Thousands of Mexican workers cross the border legally each night from Mexicali, Mexico into Calexico, CA, where they pick up work as agricultural day laborers in California’s fertile Imperial Valley. Although the Imperial Valley, irrigated from water diverted from the Colorado River, is one of the most productive agricultural areas in the United States, it has one of the highest unemployment rates in California, at more than 25 percent. Mexican farm workers commute each day from Mexicali to work in the fields for about $9 an hour, which many local U.S. residents shun as too low pay. (Photo by John Moore/Getty Images)

Interesul pentru accesarea fondurilor europene în rândul tinerilor fermieri din România este unul foarte ridicat în ultimii ani, existând, de fiecare dată, mai multe proiecte depuse decât bani disponibili. Totuși, există o condiție în ghidul solicitantului pentru submăsura 6.1 care le pune bețe în roate multor potențiali beneficiari. Este vorba de condiția ca aceștia să aibă maximum 24 de luni de la înregistrarea ca micro-întreprindere/întreprindere mică înaintea depunerii cererii de finanțare.

Există, totuși, o inițiativă din partea mediului asociativ, susținută, se pare, și de conducerea Ministerului Agriculturii, ca această condiție să fie modificată, iar plafonul să fie dus la 60 de luni. Fermierul Ion Păunel a venit cu mai multe detalii în acest sens în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”.

”Am ridicat această problemă la întâlnirea cu domnul ministru și sperăm să venim cu un document bine întocmit, astfel încât să reușim să eliminăm această condiție de 24 de luni și să o ducem undeva la 60 de luni. Avem foarte mulți tineri care au încercat să acceseze în anii trecuți, nu au reușit, au făcut mai mult de 24 de luni, iar acum nu mai pot accesa submăsura 6.1 pentru instalarea tinerilor fermieri. Pentru a întineri satul românesc, pentru a dezvolta partea aceasta de fermă de familie și activitățile tinerilor în mediul rural, trebuie să venim neapărat cu această modificare”, a precizat Ion Păunel.

Total
0
Shares
Total
0
Share