Vești proaste pentru legumicultori! Oros: Programul Tomata NU continuă! – Focus Prima TV

Vești proaste pentru legumicultori! Oros: Programul Tomata NU continuă!

Programul Tomata nu va mai continua în 2021! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat acest lucru în mod oficial în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea. Prezent în direct la AGRO TV, șeful MADR a precizat că programul tomata în spații protejate nu a avut efectul scontat în privința reducerii deficitului balanței comerciale, motiv pentru care el nu va mai continua anul acesta.

”Am spus că programul Tomata nu va continua. Am fost întrebat în mod repetat de ce avem un program doar pentru tomate. Va trebui să împărțim banii pe care îi avem, 88 de milioane euro, pentru că fermierii trebuie să știe și majoritatea știu, că noi avem un plafon pentru programele de minimis. Pentru anul 2021, plafonul este 88 milioane euro, în care trebuie să prindem toate aceste programe”, a precizat Adrian Oros pentru AGRO TV.

În schimb, șeful de la Agricultură a venit și cu o veste bună pentru legumicultori. Deși programul pentru tomate se oprește, acesta va fi înlocuit de un program prin care toți cei care cultivă legume în spații protejate vor putea beneficia de sprijin financiar. În plus, în noul exercițiu financiar, vor exista măsuri pe bani europeni pe care legumicultorii le vor putea accesa, pentru a beneficia de finanțări mai consistente.

Total
0
Shares
Total
0
Share