Viața după Covid – Focus Prima TV

Viața după Covid

April 8, 2020, Lisboa, Portugal: Lisboa, 08/04/2020 – Decorreu hoje no Hospital de Santa Maria uma reportagem de como esta unidade hospitalar se transformou para acolher doentes com coronavírus covid-19.actividade de apoio numa enfermaria de pacientes covid entre os profissionais que estão em contacto com os doentes e os outro que estão fora da zona infectada ..(Orlando Almeida / Global Imagens).Lisbon, 04/08/2020 – Today there was a report on how this hospital was transformed to receive patients with covid-19 coronavirus at Hospital de Santa Maria.Hospital staff helps disinfect ambulance equipment. (Credit Image: © Atlantico Press via ZUMA Wire)

La mai bine de un an de la debutul pandemiei, specialiștii încă descoperă ravagiile pe care virusul le face în organism. Chiar și după ce au fost declarați vindecați de COVID, mulți pacienți constată că rezistența lor la efort a scăzut considerabil. Iar în acest punct, recuperarea făcută în clinici de specialitate este un factor cheie. Din păcate, sistemul public de sănătate românesc uită de pacient imediat ce acesta a fost externat.

O treime din pacienții care au trecut printr-o formă a infecției cu SARS COV 2 ajung din nou pe un pat de spital la cinci luni după externare, arată datele unui studiu realizat la nivel internațional. Însă sechele importante lasă în urmă chiar și formele mai ușoare de COVID.

Gabriela are 43 de ani, iar după infectarea cu noul coronavirus, starea ei de sănătate nu a mai fost niciodată la fel de bună ca înaintea bolii.

Speriată, femeia a apelat la specialiști.

Din cei peste 600 de mii de români care au trecut prin calvarul COVID, doar o mică parte au avut acces la un program prin care să se refacă complet. Spitalele de stat care fac terapie post COVID pot fi numărate pe degete. Așa că mare majoritate a celor care au nevoie de recuperare se îndreaptă către clinicile private, acolo unde costul unei ședințe variază între 80 și 100 de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share