Viața la marginea societății – Focus Prima TV

Viața la marginea societății

Imagine cu golburi, luminite si beteala intr-un brad de craciun impodobit. Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Șase suflete stau înghesuite într-o cameră mică în care, printre crăpăturile din acoperiș, se scurge apă de fiecare dată când plouă sau ninge. De Crăciun, nu au așteptări prea mari. Știu că Moșul e posibil să nu vină nici anul acesta. Așa sună povestea familiei Poloboc, din nordul îndepărtat și sărac al țării. Tatăl, capul familiei, este bolnav, iar singurul venit pentru șase oameni este alocația copiilor. Singura lorsperanță sunt vecinii din sat și un ONG din Botoșani, care, spun ei, i-au ajutat enorm cu lucruri fără de care traiul le-ar fi fost imposibil.

Nu își permit un brad și nici ornamente de Crăciun, însă cei patru copii ai familiei Poloboc fac Rai din ce au. Cu foi colorate și multă creativitate, și-au propus să nu lase casa nedecorată de sărbători. Cel mai tare își doresc ca Moșul să le aducă un telefon.

Viața nu a fost darnică cu cei din familia Poloboc. Tatăl, Radu, deși este bolnav și nu poate lucra, se zbate pentru a pune pâine pe masă pentru cele patru suflete pe care le crește împreună cu soția Florentina. Toate veniturile lor se limitează la alocațiile celor mici.

Copiii speră însă an de an că Moș Crăciun le va călca și lor pragul.

Grijile părinților sunt însă altele. Lemnele sunt puține, iar frigul din următoarele luni se anunță a fi nemilos.

În viața acestor oameni năpăstuiți există și o rază de speranță. Membrii asociației „Susține-i pe cei de lângă tine” le sunt constant alături lor și altor câtorva zeci de familii nevoiașe.

Oricine poate da o mână de ajutor și poate deveni ajutor de Moș Crăciun. O puteți face și dumneavoastră contacându-ne pe emailul credeinbine@primatv.ro.

Total
0
Shares
Total
0
Share