Viața trăită în dependență – Focus Prima TV

Viața trăită în dependență

Capitala stă pe o bombă cu ceas! Numărul infecțiilor cu HIV și hepatitele virale a explodat în București. Asta pentru că cei dependenți de droguri injectabile nu au mai primit seringi gratuite! de mai bine de o lună! Asociația Română Anti-Sida nu mai poate oferi sprijin celor dependenți de droguri și există
riscul major ca seringile să fie utilizate de mai multe ori…de mai mulți bolnavi!

Ferentari, cel mai rău famat cartier din București… pe Aleea ivezilor,aici sunt cei mai mulți consumatori de droguri într-un singur loc. Și…cele mai multe drame pe metru pătrat!

Sevrajul și supradoza sunt cele mai întâlnite motive pentru care mulți își găsesc sfârșitul. Pe deasupra, infecția cu HIV este la fel de frecventă în lumea lor, cum este o răceală pentru noi, cei care ducem o viață fără dependență. Din păcate, aici, adicția se transmite din familie.

Mulți dependenți de droguri din Ferentari beneficiau de ajutorul Asociației Naționale Anti-Sida, însă acum, nu au decât să se descurce pe cont propriu.

Timpul pare oprit în loc aici și oamenii sunt resemnați… gunoaiele, seringile aruncate la fiecare pas și pericolul..în general, le sunt companioni toată viața! Chiar dacă pentru mulți…este scurtă!

Iar când merg la farmacii…sunt refuzați. Îi trădează înfățițarea spun ei iar farmaciștii nu vor să fie complici.

Asociația Română Anti Sida împărțea seringi noi pentru a reduce riscul de îmbolnăvire cu hiv, dar oferea și sprijin pentru cei care voiau să iasă de sub umbra drogurilor.

Fondurile organizației finanțate din occident s-au epuizat… iar acest lucru se resimte și nimeni nu pare să ia atitudine. Numai în ultimul an, ARAS a distribuit în Capitală aproximativ un milion de seringi pentru 3500 de oameni. Acum, sunt lăsați să se lupte singuri cu dependența de droguri. Iar Bucureștiul se confruntă cu o criză despre care autoritățile se feresc să vorbească!

Total
0
Shares
Total
0
Share