Vicepremierul Dan Barna: America a fost un model pentru bunici şi continuă să fie şi pentru noi – Focus Prima TV

Vicepremierul Dan Barna: America a fost un model pentru bunici şi continuă să fie şi pentru noi

Valorile fundamentale americane precum libertatea, domnia legii şi democraţia sunt şi ale noastre, spune vicepremierul Dan Barna.

“Preşedintele Joe Biden spunea în urmă cu câteva minute: ‘America va conduce lumea prin puterea exemplului’. Vom lucra îndeaproape cu noua administraţie americană. Avem un parteneriat strategic pe care îl dorim continuat şi dezvoltat, avem relaţii economice cu potenţial de a creşte la un nivel mult mai mare şi mai ales avem de cultivat o prietenie pe care să o lăsăm moştenire celor care vor veni după noi. Valorile fundamentale americane precum libertatea, domnia legii şi democraţia sunt şi ale noastre. Din acest motiv, America a fost pentru bunici şi continuă să fie un model şi pentru noi. Aşa va rămâne. Acum şi întotdeauna”, a scris Barna, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, după ceremonia inaugurală de la Washington.

Preşedintele Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris au depus miercuri jurământul de învestitură.

Biden a devenit al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

La rândul său, Kamala Harris a devenit astfel prima femeie, prima persoană de culoare şi prima persoană asiatică-americană care va deţine funcţia de vicepreşedinte al SUA.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share