Victime colaterale ale pandemiei – Focus Prima TV

Victime colaterale ale pandemiei

Anul pandemic i-a la pus la grea încercare pe cei peste 2 mii de români care suferă de hemofilie, o boală genetică ce se manifestă prin sângerări necontrolate. Tratamentul a lipsit adesea din farmacii, iar mulți bolnavi nu au mai dat pe la spital din cauza restricțiilor. Totul în contextul în care chiar și înaintea pandemiei mai puțin de jumătate din cei diagnosticați cu hemofilie aveau un medic curant.

Ultimul an a fost un adevărat coșmar pentru bolnavii diagnosticați cu hemofilie. Restricțiile instituite de autorități au transformat drumul acestora către marile centre de tratament și către șansa unei vieți normale într-o întreprindere deosebit de dificilă. Este și cazul acestui pacient.

Boala este nemiloasă. Lipsa tratamentului conduce la o deteriorare rapidă și ireversibilă a ariculațiilor.

Iar statul nu a făcut decât să îngreuneze soarta acestor oameni greu încercați de soară. Bugetul alocat tratamentelor a fost fragmentat și cu întârzieri către spitale.

În plus, tratamentul specific bolnavilor de hemofilie a lipsit adesea din farmacii anul acesta. Consecințele acestei penurii au fost catastrofale pentru pacienți.

În prezent, în România, peste 2 mii de oameni sunt diagnosticate cu hemofilie. Un sfer dintre aceștia sunt copii.

Total
0
Shares
Total
0
Share