VIDEO Bucharest International Film Festival aduce filme în premieră în România - Focus Prima TV

VIDEO Bucharest International Film Festival aduce filme în premieră în România

Marea competiție cinematografică Bucharest International Film Festival începe pe 29 septembrie în Capitală. Până pe 9 octombrie, iubitorii de filme vor avea la dispoziție zeci de premiere naționale și pelicule premiate la cele mai prestigioase festivaluri internaționale.

Invitată în platoul FOCUS, Dana Dimitriu, directorul Bucharest Internațional Film Festival, a precizat că ,,în acest an sărbătorim majoratul și este singurul festival din București care are o competiție internațională și un juriu internațional. (…) În acest an am reușit să includem în această competiție și un film românesc, este vorba despre filmul lui Emanuel Pârvu, Marocco.”

Pe cinefili îi așteptă foarte multe surprize la Festival. ,,Important este să amintim că aceste filme nu se văd decât la BIFF, sunt premiere naționale, nu au fost văzute în alte festivaluri din România, așa ca eu îndemn publicul să vină la cinema pentru că au ce vedea“, a mai spus Dana Dimitriu.

Directorul festivalului a remintit că în acest an va exista Secțiunea Ucraina. ,,Avem un invitat special, Valentin Vasaianovici, regizor care este propus de Ucraina la Oscar pentru film străin care, din păcate, nu poate veni, deși este președintele juriului din cauza contraofensivei, dar rămâne președintele juriului și o să organizăm și o masă rotundă, Ucraina – război în secolul XXI“, a amintit Dana Dimitriu.

Bucharest International Film Festival este prima mare competiție cinematograficӑ de film de lung metraj organizată în București. La ediția din acest an Prima TV și Cinemaraton sunt parteneri oficiali ai evenimentului! Pentru că Prima TV, așa cum v-a obișnuit, sprijină și difuzează filmele românești.

Total
10
Shares
Total
10
Share