Viitură în Munții Apuseni - Focus Prima TV

Viitură în Munții Apuseni

Vremea ne-a obișnuit deja cu extremele sale! Canicula ne sufocă, iar în zonele în care aceasta mai pierde din puteri, ploile înclină balanța într-un mod neplăcut. În Arad și Ploiești străzile au fost inundate, în Maramureș, râul Tisa a ieşit din matcă, iar în Alba, apele râului Cernița s-au umflat și s-a format o viitură care i-a speriat pe localnici.

A plouat abundent în județul Alba, iar apa scursă de pe versanții munților Apuseni a format o viitură care i-a făcut pe localnicii comunei Ciuruleasa să se teamă pentru viața lor, dar și pentru gospodării. Multe resturi de lemne şi gunoaie au venit o dată cu puhoaiele dar, din fericire, viitura nu a produs pagube majore.

A fost prăpăd și în Maramureș! A plouat atât de tare încât drumurile au fost inundate, iar viiturile au adus cu ele bușteni de pe versanți. Astfel au fost în pericol oamenii din zonele aflate în imediata vecinătate!

Și în Arad precipitaţiile abundente au creat probleme. Din cauza cantității mari de apă, sistemul de canalizare nu a mai făcut față. Furtuna puternică a dus şi la închiderea mai multor drumuri. Cantitatea de apă a depășit și 30 de litri pe metrul pătrat. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis și mesaje RO Alert pentru localnici.

O furtună puternică a lovit şi Ploieştiul. Mai multe străzi s-au umplut imediat de apă, iar vântul a pus la pământ mai mulţi copaci. Unul dintre aceştia s-a prăbușit peste o mașină în zona cea mai afectata din oraş, cea a muzeului de istorie.

Mulți șoferi surprinși de furtuna, au tras imediat pe dreapta și au așteptat sa treacă urgia pentru că, în unele zone din oraș, apa a trecut de nivelul bordurilor. Vremea în zilele urmatoare va fi caniculară în aproape toată
tara, însă nu vor fi ocoliți de ploi cei din vestul și sud vestul ţării.

Total
0
Shares
Total
0
Share