Viitura nu le-a luat și speranța - Focus Prima TV

Viitura nu le-a luat și speranța

Inundațiile puternice care au făcut prăpăd în Vrancea au lăsat pe străzi o familie cu trei copii din comuna Mirceștii
Vechi. Casa le-a fost distrusă de viituri. Adulții muncesc cu ziua pe la oamenii mai înstăriți. Însă câștigurile abia dacă le permit să trăiască de pe o zi pe alta. Nicidecum să refacă din temelii locuința. Apa care le-a distrus casa nu le-a luat însă și credința în bunătatea semenilor.

O singura casă distrusă de ape într-o întreagă comună și aceea a fost a lor! Familia Vasilache și-a pierdut agoniseala de-o viață în urma inundațiilor care au făcut măturat Vrancea. Au trei copii de crescut, iar banii le ajung cu greu pentru pâinea de zi cu zi. Inițial, primarul le-a promis ajutor pentru reconstrucția locuinței. Au rămas cu promisiunea. Acum, la mai bine de o lună de la retragerea apelor, trăiesc cu toți în singura cameră pe care au reușit să o refacă.

Toate bunurile familiei au fost luate de șuvoiae. Singurul ajutor bănesc a venit din partea unui preot.

Impresionați de chinul acestor oameni, mai mulți locanici le-au întins și ei o mână de ajutor.

Familia greu încercată de soartă are drept singure surse de venit alocațiile copiilor și banii pe care îi primesc pentru munca zilieră. Așa că repararea stricăciunilor produse de inundații este o sarcină uriașă pentru ei.

Orice ajutor, cât de mic, este binevenit în astfel de momente grele. Cei care doresc pot dona pentru această familie, în contul deschis la BRD pe numele Enache Lenuța: RO67BRDE 400SV 4076969 4000.

Total
0
Shares
Total
0
Share