Viktor Orban: Pentru noi e mai bine în UE – Focus Prima TV

Viktor Orban: Pentru noi e mai bine în UE

Uniunea Europeană, în percepţia Ungariei, este formată din naţiuni suverane, dar unele state membre încearcă să transfere mai multe puteri Bruxellesului şi să consolideze instituţiile UE, a spus premierul ungar Viktor Orban. Acesta a declarat, referindu-se la Brexit, că Ungariei îi este “mai bine în UE”, potrivit Agerpres.

“Noi, în Ungaria, spunem că nu poţi fi un bun european decât dacă eşti un bun ungur”, a declarat Orban, adăugând că, pe baza experienţei lor istorice, ungurii privesc cu preocupare tendinţele de “centralism”.

“Nu vrem să renunţăm din nou la suveranitatea şi statul de drept dobândite de Europa centrală şi de est acum 31 de ani”, a afirmat premierul ungar.

Întrebat de ce Ungaria nu urmează exemplul Marii Britanii şi iese din UE, Viktor Orban a răspuns: “Pentru noi e mai bine în UE”, calificând Brexitul drept “o greşeală gravă care ar fi trebuit împiedicată”.

Pentru Ungaria este important să facă parte dintr-o alianţă care conferă securitate, a explicat el.

Potrivit acestuia, Budapesta susţine pe deplin valorile consemnate în Articolul 2 al Tratatului de la Lisabona şi care sunt înscrise şi în legea fundamentală a ţării.

Total
0
Shares
Total
0
Share