Vine valul trei – Focus Prima TV

Vine valul trei

Suntem într-o cursă între procesul de vaccinare și valul trei care vine cu noi tulpini. Asta spun specialiștii, care de mai bine de 10 luni luptă împotriva SARS COV 2. Medicii susțin că România este în continuare pe o pantă ascendentă a valului doi, cu o ușoară perioadă de acalmie, dar din vestul Europei se apropie vertiginos cel de-al treilea val.

În ultimele zile, mai multe țări din Europa au anunțat depistarea unei noi tulpini a virusului SARS-COV 2, mult mai virulentă decât cele care au existat până acum. Rata de infectare în cazul acestei noi tulpini este foarte ridicată și singura soluție pe care o văd medicii este vaccinarea în masă a oamenilor.

Medicii susțin că trebuie să alegem dacă vrem să ne imunizăm prin boală, cu costuri uriașe și multe victime sau printr-o vaccinare generală.

Deocamdată, noua tulpină nu a fost încă raportată în România, dar medicii nu exclud ca persoane care sunt infectate cu aceasta să fi ajuns deja în țară. În ceea ce privește valul 3 al pandemiei, autoritățile medicale din întreaga lume spun că acesta ar putea fi mult mai virulent.

Total
0
Shares
Total
0
Share