Violențe la cote maxime în Rusia - Focus Prima TV

Violențe la cote maxime în Rusia

Peste trei mii de susținători ai lui Aleksei Navalnîi au fost arestați în urma celor mai mari proteste care au cuprins Federația Rusă în ultimii ani. Proteste de amploare au cuprins peste 80 de orașe, iar intervenția poliției a fost în numeroase cazuri una de o brutalitate extremă. Inițiatorul mișcării anti-Putin, Navalnîi a transmis deja un prim mesaj de după gratii.

Imaginile care fac înconjurul rețelor sociale arată violența represiunii mișcărilor de protest din multe din marile orașe rusești. Doar în Sankt Petersburg peste 1 mie de oameni au fost reținuți.

La Moscova, potrivit agențiilor de presă internaționale, peste 40 de mii de oameni au cerut în stradă eliberarea lui Alexei Navalnîi. Reprezentanții poliției locale susțin însă că nu ar fi fost mai mult de patru mii. Și aici forțele de ordine au intervenit în forță. Bastoanelor și loviturilor de pumn li s-a răspunc cu bulgări de zăpadă.

În toiul evenimentelor, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a transmis un mesaj din închisoare. În fapt, o poliță de asigurare.

Manifestații de amploare sunt anunțate și pentru weekendul următor. Deocamdată, versiunea Kremlinului cu privire la valul de furie populară este că aceasta este exacerbată de forțe externe și arată cu degetul către Statele Unite.

Total
0
Shares
Total
0
Share