Virusul mutant a ajuns în peste 33 de țări - Focus Prima TV

Virusul mutant a ajuns în peste 33 de țări

Tot mai multe state raportează infectări cu tulpina mutantă a coronaviruslui, descoperită pentru prima dată în Marea Britanie. Inclusiv în Statele Unite, unde numărul de cazuri a depășit 20 de milioane. Grecia va înăspri de azi măsurile de siguranță sanitară, la fel și Marea Britanie, unde s-a înregistrat un număr record de cazuri la 24 de ore.

Tulpina mutantă ar fi în momentul de față în 33 de țări printre care și Statele Unite, care devine prima țară care depășește pragul de 20 de milioane de infectări. Potrivit experților, virusul mutant afectează mai ales populația tânără, sub 20 de ani .

Campania de vaccinare de peste Ocean nu este lipsită de incidente. 42 de pacienți au fost injectați cu un cocktail de anticorpi monoclonali în loc de vaccinul Moderna, în Virginia de Vest.

Marea Britanie a înregistrat un număr record de infectări într-o singură zi, de peste 53 de mii 200 și 613 decese în prima zi a anului. În total, sunt peste 2 milioane și jumătate de cazuri confirmate în regatul unit şi aproape 75 de oameni au murit din cauza Covid 19. Cu toate că regulile privind distanțarea socială sunt clare, mai mulți petrecăreți au ieșit pe străzi fără să poarte mască.

De altfel, Turcia a anunțat că nu mai primește turiști din Marea Britanie, tocmai din cauza pericolului reprezentat de virusul mutant.

În Germania se confruntă şi ea cu o creștere a numărului de infectări, motiv pentru care carantina ar putea fi prelungită și după data de 10 ianuarie, când expiră actualul lockdown. Medicii germani se plâng că deşi fac parte din categoria prioritară, campania de vaccinare se desfăşoare cu mare greutate.

În Wuhan, epicentrul pandemiei, este așteptată o inspecție a Organizației Mondiale a Sănătății, la un an de la izbucnirea pandemiei care a îndoliat o lume întreagă.

China a anunțat alte 14 noi cazuri de Covid 19, dintre care 4 sunt în metropola ȘANHAI.

Total
0
Shares
Total
0
Share