Virusul transmis de la om la gorilă – Focus Prima TV

Virusul transmis de la om la gorilă

3D illustration of DNA and coronavirus. The concept of coronavirus and gene mutation,Image: 518194915, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Noul coronavirus a infectat opt gorile de la o grădină zoologică din California, după ce animalele au intrat în contact cu un îngrijitor infectat. Iar la Tokyo, noua tulpină a fost descoperită la patru persoane care veneau din Brazilia. Între reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au avertizat că nu se va ajunge la imunitate colectivă dacă nu se respectă măsurile de protecție sanitară. În acest sens, oficialii britanici se gândesc să extindă distanțarea socială de la 1,5 metri la 3 metri.

Opt gorile de la grădina zoologică din orașul californian San Diego au fost depistate cu noul coronavirus. Infecția a fost transmisă de la un îngrijitor al parcului, care era asimptomatic. Gorilele sunt urmărite de personalul grădinii cu atenție deosebită, după acest incident.

Tot în San Diego, guvernatorul statului California a anunțat deschiderea a trei centre de vaccinare anti covid, între care două vor fi pe stadioane de fotbal.

În Statele Unite s-a ajuns la etapa a doua a vaccinării, cea a administrării rapelului, iar printre cei ce au primit serul a fost și președintele ales Joe Biden.

Biden, care va prelua funcția de la Casa Albă săptămâna viitoare, este nemulțumit de ritmul actual al vaccinării sub administrația Trump.

Pe de altă parte, Londra ia în calcul extinderea distanței de protecție de la un metru și jumătate la trei metri. Însă și aici doctorii sunt nevoiți să arunce multe doze de vaccin, după ce mai mulți pacienți nu s-au prezentat la imunizare. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății atrag atenția că măsurile actuale de protecție trebuie respectate pentru a se putea ajunge la așa zisa protecție de turmă.

Semnale îngrijorătoare vin însă din China, unde autoritățile au fost nevoite să recunoască apariția a 55 de noi cazuri de Covid 19 și asta cu doar două zile înainte de sosirea la Wuahn a experților care inspectează originea viruslui. Oficialii de la Beijing au impus deja carantină în mai multe orașe cu câteva milioane de locuitori, iar în capitală sunt în vigoare măsuri sanitare stricte și restricții de circulație. Pe fondul acestei explozii a cazurilor de Covid, experții medicali din Wuhan avertizează că sechelele de pe urma infectării cu Covid 19 ar putea dura și șase luni. Între timp, Agenția europeană a medicamentului a primit și cererea de autorizare a serului produs de Oxford – AstraZeneca și urmează să dea un răspuns în curând. Acesta ar fi al treilea vaccin aprobat în spațiul Uniunii Europene, după cel de la Pfizer și cel de la Moderna.

Total
0
Shares
Total
0
Share