Vizitele au rol de suport psihologic – Focus Prima TV

Vizitele au rol de suport psihologic

Pentru rudele celor bolnavi de covid, este o mare durere să nu-i poată vedea pe patul de spital, în clipele grele! Acest lucru nu a fost posibil nicio clipă în vreo unitate sanitară, pe toată durata pandemiei! Spitalul de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava marchează o premieră în acest sens! Este singura unitate medicală din țară unde pacienții cu covid aflați în stare gravă, inclusiv cei de la ATI, pot fi vizitați de către familie! Managerul spitalului spune că, astfel, bolnavii pot primi -susținere psihologică și emoțională.

Șeful spitalului sucevean gândește această posibilitate încă de anul trecut, din luna iulie, când a preluat conducerea unității medicale.

Prin aceste vizite, conducerea spitalului din Suceava speră ca pacienții în stare gravă să primească susținerea
psihologică de care au atâta nevoie.

Pentru a putea face o astfel de vizită, aparținătorii trebuie să facă o cerere către directorul medical. Aceasta va fi analizată și, dacă va fi aprobată, un singur vizitator va putea ajunge la căpătâiul bolnavului.

Pentru cei care au rude bolnave în spital, decizia de a li se permite vizite aparținătorilor este una excelentă.

Există, însă, și păreri împotriva permiterii acestor vizite.

Medici spun că, o dată cu aceste vizite, se poate observa o îmbunătățire a stării pacienților, mai ales a celor aflați în stare gravă. Spitalul din Suceava este primul din România care a adoptat această măsură, întâlnită pentru prima dată în Statele Unite, într-un spital din Boston.

Total
0
Shares
Total
0
Share