Vladimir Putin a testat un vaccin anti-COVID sub formă de spray nazal: „Nu am simțit nimic” - Focus Prima TV

Vladimir Putin a testat un vaccin anti-COVID sub formă de spray nazal: „Nu am simțit nimic”

Profimedia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat miercuri că a testat un vaccin anti-COVID sub formă de spray nazal, ca parte a unui proces de „reimunizare”. „Nu am simțit nimic”, a spus liderul de la Kremlin, care a încercat noua variantă de vaccin a doua zi după ce a făcut doza booster cu serul Sputnik

Putin a dezvăluit miercuri într-o alocuţiune televizată că s-a vaccinat din nou împotriva COVID-19, la şase luni după ce a primit doza iniţială de vaccin Sputnik V, deoarece nivelul său de anticorpi a scăzut.

El a mai spus că a primit doza “booster” sub forma unei injecţii, urmată în ziua următoare de utilizarea unui spray nazal anti-COVID-19.

„Mi-au cerut să inspir adânc și să număr până la trei”, a declarat liderul de la Kremlin, mărturisind că nu a simțit nimic.

Sprayul nazal a fost dezvoltat de Institutul Gamaleya și se bazează pe formula vaccinului Sputnik V. Directorul institutului, Denis Logunov, a dezvăluit că cercetările inițiale au arătat că acest mod de administrare scade șansele de a fi infectat cu SARS-CoV-2 și „are cele mai puține efecte secundare, posibil”.

Total
0
Shares
Total
0
Share