Voiculescu, despre spitalele din Sectorul 1: Nu are nicio legătură administrarea pe hârtie cu cine poate să finanţeze / Firea vorbeşte despre ”ditamai ministrul Sănătăţii” şi ”amica sa inconştientă Clotilde” care a lăsat 4 spitale fără finanţare – Focus Prima TV

Voiculescu, despre spitalele din Sectorul 1: Nu are nicio legătură administrarea pe hârtie cu cine poate să finanţeze / Firea vorbeşte despre ”ditamai ministrul Sănătăţii” şi ”amica sa inconştientă Clotilde” care a lăsat 4 spitale fără finanţare

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat sâmbătă, în cazul scandalului legat de cele 4 spitalele din Sectorul 1, că nu are nicio legătură administrarea unităţilor spitaliceşti cu cine poate să le finanţeze şi a precizat că banii pot veni de la sectoare sau de la Consiliul General. Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat că ministrul Sănătăţii a spus cu nonşalanţă sâmbătă că cele 4 spitale din Bucureşti lăsate fără finanţare de primarul Sectorului 1 Clotilde Armand sunt acum în „administrarea lor proprie”, prin urmare pe cont propriu sau pot primi finanţare de la Primăria Capitalei şi de la Sector.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a postat sâmbătă, pe canalul său de Youtube, o discuţie pe care a avut-o cu ministrul Vlad Voiculescu pe tema spitalelor din acest sector. Ea a afirmat că decizia luată era una obligatorie altfel ar fi fost în conflict de interese. 

„În Sectorul 1 s-a luat o decizie care era obligatorie şi care nu are nicio legătură cu finanţatul. Eu sunt într-un fel de conflict de interes pentru că este vorba de ce vreau să fac şi de ce am făcut”, a precizat Clotilde Armand.

Vlad Voiculescu a explicat care situaţia în privinţa acestor spitale din Sectorul 1.

„Avem trei coordonate ale fiecărui spital. Un spital este în subordinea cuiva şi poate să fie în subordinea Ministerului Sănătăţii, aşa cum sunt toate cele patru spitale sau poate să fie în subordinea Consiliului General aşa cum sunt altele în Bucureşti, precum e Colentina sau Colţea. Terenurile şi clădirile unui spital sunt în patrimoniul cuiva şi în cazul acesta sunt în patrimoniul autorităţii publice locale şi tot ce e în Bucureşti, toate clădirile, terenurile nu aparţin sectoarelor ci aparţin Consiliului Local. Dacă vorbim în subordinea cui sunt, în patrimoniul cui sunt şi în administrarea cui sunt şi dacă am înţeles bine clădirile celor patru spitale, terenurile sau parte dintre ele erau în administrarea Sectorului 1 şi acum sunt în administrarea spitalelor. Ceea ce e foarte normal”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Total
0
Shares
Total
0
Share