Vom avea acvariu de lux la Constanța - Focus Prima TV

Vom avea acvariu de lux la Constanța

Profimedia

Vești bune pentru turiștii care vor ajunge la mare. Constanța va avea un Acvariu nou, la fel ca cel din țări precum Spania, Germania sau Turcia. Cei care ii vor trece pragul vor putea admira specii de pești din toate mările și oceanele lumii dar și din Amazon, precum și pinguini. Actualul acvariu, aflat la doi pași de mare s-ar putea transforma în restaurant.

Noul Acvariu va avea două bazine de tip tunel în care turistii vor vedea peşti din toate marile lumii, rechini de talie mare şi peşti autohtoni din Marea Neagră şi din Dunăre, inclusiv sturioni.

Vor mai fi patru acvarii mici cu peşti din Amazon dar si din Delta Dunării. Marea atracţie va fi bazinul de pinguini: aceștia au nevoie de un anumit mediu si de temperaturi speciale. În fiecare vara la Constanta, Acvariul si cu Delfinariul sunt principalele atracții pentru mii de turiști. Sunt de departe cele mai vizitate și nu de puține ori se formează cozi kilometrice. Un nou acvariu este necesar pentru Constanţa deoarece îmbunătăţeşte semnificativ oferta turistică în zonă.

Contractul noului Acvariu costa jumatate de milion de lei. Pentru elaborarea proiectului tehnic se va lucra cu biologi iar experţii îşi vor spune cuvântul. Pentru actualul Acvariu, care funcționează pe faleza Cazinoului, autoritățile județene nu sau decis încă ce folosință să-i dea. Ar putea fi păstrat în forma actuală ca un Acvariu mai mic sau ar putea fi transformat în restaurant.

In noul Acvariu vor fi amenajate mai multe spaţii de joacă pentru copii, inclusiv un teatru destinat acestora. Dacă
lucrurile se vor desfășura conform planului in maxim trei ani, noul Acvariu ar trebui inaugurat.

Total
0
Shares
Total
0
Share