Vom ști ce cumpărăm - Focus Prima TV

Vom ști ce cumpărăm

672450320

Românii au la dispoziție o nouă lege care să îi ajute să ia cele mai bune decizii atunci când merg la cumpărături. Legea laptelui îi obligă pe operatorii economici să inscripționeze pe etichetă informații precise despre conținutul produsului. De asemenea, inscripția de produs în România se aplică doar produselor procesate în țara noastră din materii prime românești.

Și micii producători își pun mari speranțe în noua lege. Ei consideră că aceasta îi va ajuta să se diferențieze de cei care oferă la preț mai mic, produse care sunt numite similar. Familia lui Sabin Mantu este de 30 de ani în branșa producătorilor de brânzeturi, iar în ultimii 10 ani a devenit și procesator.

Un alt aspect important vizează industria Horeca.

În plus legea prevede și înființarea observatorul laptelui și al produselor lactate. Acesta are rolul de a oferi informații din mai multe baze de date oficialilor guvernamentali, care să îi ajute să ia cele mai bune decizii. Specialiștii atrag atenția că această lege nu este suficientă.

Proiectul de lege a fost inițiat acum patru ani și a fost promulgat de Klaus Iohannis după mai multe dezbateri la nivelul Ministerului Agriculturii, Comisiei Europene și a Parlamentului României.

Total
0
Shares
Total
0
Share