Vor pleca bugetari acasă în 2021? Vicepremierul Dan Barna: „Posibil să se întâmple lucrul acesta” – Focus Prima TV

Vor pleca bugetari acasă în 2021? Vicepremierul Dan Barna: „Posibil să se întâmple lucrul acesta”

Vicepremierul Dan Barna nu exclude posibilitatea de a exista concedieri în rândul bugetarilor în 2021. Mai multe companii de stat vor intra într-un proces de restructurare anul acesta și renunțarea la angajați ar putea fi o consecință a optimizării activității lor, a spus vineri seară, la Digi24, vicepremierul Dan Barna. În urmă cu o săptămână, și premierul Florin Cîțu menționa o astfel de perspectivă.

„Reforma administrativă este și în programul de guvernare şi este unul din obiectivele de policy şi ale acestui an, şi ale anilor care urmează. La nivelul acestui buget, primul pas a fost acela de îngheţa, de a păstra salariile la nivelul anului trecut, tocmai din raţionamentul că trebuie să păstrăm un deficit de 7,2, nu ne permitem o creştere de salarii”, a explicat Dan Barna, la observația că nu s-a mai discutat despre o reducere a aparatului bugetar atunci când a fost conturat bugetul pe 2021.

„Este o cerință pe care și premierul Florin Cîțu, și colegii noștri din guvern o înțeleg foarte clar. De la companiile publice s-a cerut – și suntem în evaluare și în așteptarea acestor planuri de reformă explicită. Tocmai că păstrând aceleași anvelope bugetare ca și anul trecut și cu perspectivă de a fi reduse, e clar că aceste companii trebuie să vină cu planuri de reformă, tocmai de aceea nu s-a mărit bugetul și s-a păstrat cel anterior, pentru că așteptăm planuri de reformă și este un obiectiv foarte clar să existe aceste reforme. Așa cum TAROM a început încă de anul trecut această reformă și e în desfășurare, și celelalte companii – Metrorexul este cel mai clasic exemplu din aceste zile – e clar că trebuie făcute reforme acolo și rămâne un obiectiv pentru acest guvern”, a declarat vicepremierul la Digi24.

Total
0
Shares
Total
0
Share