Vor primi românii compensații pentru reacțiile adverse grave la vaccin? Gheorghiță: Nu se pune problema, dacă persoana s-a recuperat – Focus Prima TV

Vor primi românii compensații pentru reacțiile adverse grave la vaccin? Gheorghiță: Nu se pune problema, dacă persoana s-a recuperat

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a explicat marți că nu se pune problema ca persoanele care au suferit reacții adverse majore în urma vaccinării să primească compensații, în măsura în care acele persoane își revin. El a făcut declarația în contextul apariției primului caz confirmat de șoc anafilactic din România.

„O reacție alergică majoră care apare după administrarea unui tratament, indiferent de tratament, se prezumă această relație de cauzalitate. Deci este mai mult decât evident că această reacție a survenit după administrarea acestui vaccin”, a spus Valeriu Gheorghiță.

„În ceea ce privește un mecanism de compensație, atâta timp cât evoluția pacientei este foarte bună, cu recuperare completă, nu cred că se pune cazul de acest gen de măsură”, a completat medicul militar.

Total
0
Shares
Total
0
Share