Vor urma scumpiri în lanț după dezastrul din agricultură? Fermier: Am cultivat și grâu, și porumb, producția a fost zero – Focus Prima TV

Vor urma scumpiri în lanț după dezastrul din agricultură? Fermier: Am cultivat și grâu, și porumb, producția a fost zero

A fost un an dezastruos în agricultură, iar efectele se vor vedea la raft. Fermierii avertizează că vor urma scumpiri în lanț.

2020 a fost un an dezastruos pentru agricultură. Nu doar fermierii au suferit pagube, efectele se vor resimți în buzunarele tuturor. Producția puțină, din cauza secetei sau a grindinei, a dus la scumpirea cerealelor, ceea ce ar putea genera majorări de prețuri în lanț până la pâinea de pe raft.

Fermierii spun că, la unele produse, creșterile de preț s-au produs deja. 

Un fermier din Iași a povestit la Digi24 cât de dramatic a fost pentru el anul 2020 – a cultivat și grâu, și porumb, dar producția la final de an a fost zero.

Alex Cojocaru, fermier: “A fost un an foarte dificil pentru agricultură. Dacă vorbim de cultura mare, în primul rând cultura de grâu, am avut pe 40 de hectare și am fost nevoiți să întoarcem toată cultura. Producția a fost zero. Ne-am întors, am mers pe porumb. Planta a ajuns până la o înălțime de 50 de centimetri, după care, nemaifiind precipitații, s-a compromis și cultura de porumb.”

Total
0
Shares
Total
0
Share