Vrem o țară ca afară și… reglementări pentru a facilita adopția câinilor fără stăpân – Focus Prima TV

Vrem o țară ca afară și… reglementări pentru a facilita adopția câinilor fără stăpân

Realitatea de Mures

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – reglementări pentru a facilita adopția câinilor fără stăpân.

Prin publicarea în Monitorul Oficial, în data de 8 februarie, a Hotărârii Guvernului nr. 20/2021 pentru modificara şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.059/2013.în Monitorul Oficial al României se reglementează posibilitatea ca asociaţiile şi fundaţiile care activează în domeniul protecţiei animalelor să poată prelua lunar un număr de 20 de câini din adăposturile publice.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a iniţiat în luna iulie 2020 un proiect de modificare și completare Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.059/2013.

Decizia a fost luată, atât pentru a facilita procesul de adopției al câinilor fără stăpân și a sprijini asociaţiile şi fundaţiile care activează în domeniul protecţiei animalelor în acest sens, dar și pentru a degreva consiliile locale de costurile pe care le implică organizarea de adăposturi publice și de îngrijire a câinilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share