Vreme de iarnă în mare parte din țară - Focus Prima TV

Vreme de iarnă în mare parte din țară

Suntem în plin episod de iarnă, în ciuda faptului că ne aflăm la jumătatea lunii martie! În mai multe zone din țară ninge viscolit încă de noaptea trecută, iar mai multe drumuri au fost blocate din cauza copacilor doborâți de vânt. Din cauza nămeților, trenurile au avut întârzieri de câteva ore. Din păcate, meteorologii nu au vești îmbucurătoare nici pentru următoarea perioadă.

În Brașov a nins neîntrerupt în ultimele ore, iar mai mulți copaci s-au prăbușit sub greutatea zăpezii. Toată noaptea, echipele de intervenție au înlăturat bucățile uriașe de crengi care au căzut pe carosabil și-au blocat traficul. Tot din cauza arborilor căzuți și circulația trenurilor din centrul țării s-a desfășurat cu dificultate. Au fost ore în șir de întârzieri.

Pe centrura Târgu Secuiesc mai multe tiruri au rămas înzăpezite. Traficul în zonă a fost paralizat.

Și în județul Cluj, la peste 1000 de metri, în Mărișel stratul de zăpadă depășește deja 20 cm.

Meteorologii au emis cod galben de ninsori pentru zilele următoare, dar se menține în vigoare
și un cod portocaliu de ninsori și vânt în județele Brașov, Covasna, Alba și in zona Carpaților Meridionali.

Vremea extremelor își dovedește, însă, și de această dată forța. În timp ce în unele părți, localnicii au fost surprinși de nămeți, în județul Olt, fermierii se luptă cu inundațiile. În comuna Pleșoiu multe dintre culturi sunt sub ape.

Bucuroși de ninsoare au fost, însă, iubitorii sporturilor de iarnă care au dat o ultimă fugă în acest sezon pe pârtii.

Chiar dacă spre sfârșitul săptămânii ninsorile vor înceta, meteorologii atrag atenția că nopțile vor fi extrem de geroase, iar temperaturile vor coborî cu mult sub zero grade.

Total
0
Shares
Total
0
Share