Vremea rea a izolat sute de familii - Focus Prima TV

Vremea rea a izolat sute de familii

Ati urmărit imagini apocaliptice suprinse în mai multe județene din România! Un bătrân a fost luat de o viitură
puternică în Neamţ şi a fost găsit mort. Un alt bărbat, din Bacău a căzut de pe un podeţ care s-a rupt din cauza furiei apelor şi este căutat şi la această oră. La Nereju, în Vrancea, cei de la ISU s-au chinuit ore bune să salveze 12 muncitori care au rămas blocaţi într-un vagon remorcă după ce apele au crescut brusc şi i-au izolat!. Sute de case și gospodării, din aproape 50 de localități, din 18 județe, au fost afectate de râurile și pârâurile umflate de ploile torențiale. Pompierii ISU au făcut noapte albă!

Ploile căzute în ultimele ore au învolburat apele în județul Neamț. Viiturile au provocat pagube însemnate pentru
localnici. Mai mult, un bărbat de 78 de ani, din localitatea Almaș, a fost luat de ape și târât sute de metri în aval. A fost găsit de pompieri, care au încercat să-l resusciteze, dar în zadar.

Tot de viitură a fost luat și un bărbat în localitatea băcăuană Mănăstirea Cașin. El se afla pe un podeț care s-a rupt chiar când trecea acesta. Pompierii încă îl caută.

Vrancea este un alt județ foarte afectat de ploile torențiale. Aici, peste 100 de familii sunt blocate de ape în localitatea Tulnici, după ce podul din zonă a fost luat de ape, deoarece debitul râului Putna a crescut foarte mult.

La Nereju, 12 muncitori au fost izolați de râul Zăbala pe o insulă formată de viitură.Oamenii s-au refugiat acolo din calea apelor, iar cei de la ISU au încercat aseară să-i salveze atât pe calea terestră cât și pe cea a aerului, cu elicopterul, dar nu au reușit. Cazul celor 12 muncitori a ajuns și la Guvern.

Eforturile salvatorilor au dat până la urmă roade, muncitorii fiind salvați cu ajutorul unei tiroliene.

Și în Alba vremea rea a făcut ravagii. A plouat cu grindină mare în localitatea Sasciori, iar aceasta a distrus culturile și livezile oamenilor. Vremea nu se va îmbunătăți prea mult nici în următoarele ore, iar autoritățile le recomandă oamenilor ca, în cazul creșterii debitelor râurilor și pârâurilor, să nu le traverseze prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Total
0
Shares
Total
0
Share