Vremea rea pune în pericol producția de vin! - Focus Prima TV

Vremea rea pune în pericol producția de vin!

Îngheţurile severe din primăvară și ploile torenţiale din această vară au afectat serios viile, cauzând ciuperci şi mucegai, fapt ce ar putea determina o scădere cu până la 30% a producției de vin din acest an în Franța. Este cel mai redus nivel al producției din ultimele decenii, a declarat ministerul agriculturii, citat de Reuters.

Ministerul francez a apreciat în prima sa estimare pentru producţia naţională de vin că în 2021 vor fi produşi între 32,6 milioane şi 35,6 milioane de hectolitri, cu 24-30% mai puţin decât anul trecut, scrie zf.ro.

“Producţia de vin din 2021 va fi slabă din punct de vedere istoric, sub nivelurile din 1991 şi 2017, care au fost, de asemenea, afectaţi de îngheţ sever în primăvară”, se scrie în raportul ministerului.

Potrivit datelor oficiale, producţia generală ar fi cea mai scăzută din 1970 și până acum. Zone precum Champagne, Alsacia şi Beaujolais au fost profund afectate de înghețurile din primăvară, iar apoi de mucegaiul generat de vara umedă.

Producătorii de vin estimaseră anterior că îngheţurile pot reduce producţia cu o treime. Mai mult, producătorii de şampanie au avertizat că recolta potenţială este redusă chiar la jumătate, însă spun că practica lor de lungă durată de a adapta oferta cu stocurile din anotimpurile anterioare va preveni orice creştere a preţurilor.

Specialiștii arată totuși că impactul asupra pieţei mai largi a vinului ar putea fi influnțat de eventuale restricţii suplimentare asupra industriei ospitalităţii şi turismului.

Total
0
Shares
Total
0
Share