Zboruri mai puține, dar bilete mai scumpe - Focus Prima TV

Zboruri mai puține, dar bilete mai scumpe

Pandemia a pus la pamant traficul aerian. Zborurile către România au scăzut dramatic. In luna decembrie, numărul curselor din statele europene unde trăieste o parte semnificativă din diaspora au înregistrat un recul de până la 72%, arată un studiu. Raluca Smaranda a analizat cifrele și vine cu mai multe informații.

Printre tarile cu scaderi semnificative ale numarului de zboruri spre Romania se numara Germania – cu
minus 64%, Spania – cu o scadere de 58%, Franta – cu minus 44% si Marea Britanie – cu un recul de 32%, arata datele publicate de Vola.ro Din cauza numarului scazut de zboruri, pretul biletelor de avion a crescut cu aproape 21% in perioada sarbatorilor.

Pretul mediu pentru un zbor din Marea Britanie in Romania a fost de 172 de euro/persoana, o crestere cu 20% fata de 2020. Costul mediu al unui zbor din Franța a fost de 186 euro/persoana, cu o crestere de 22% fata de 2019. Romanii care au venit in tara in 2020, din Germania, au cheltuit in medie cu 15% mai mult comparativ cu 2019, respectiv 168 euro/persoana Preturile pentru cursele dinspre Spania au avut cea mai mare crestere, in medie, cu 27% fata de 2019, iar romanii au plătit in 2020 circa 185 euro/persoana.

Norocosii au putut achizitiona si bilete la pret de chilipir. Cel mai ieftin zbor rezervat a fost din Marea Britanie spre Romania si a costat sub sase euro/persoana. Pe de alta parte, cea mai scumpa destinatie europeana a anului 2020 a fost Suedia, unde pretul unui bilet de avion inspre Romania a costat 835 de euro/persoana.

Total
0
Shares
Total
0
Share