Zborurile din si spre Marea Britanie, suspendate – Focus Prima TV

Zborurile din si spre Marea Britanie, suspendate

O nouă tulpină de covid 19 apărută în Marea Britanie stârnește îngrijorări și impune noi restricții. Mutația suferită de virusul sars-cov-2 face ca acesta să fie cu 70% mai contagios, iar dacă nu se impun măsuri cazurile noi s-ar putea înmulți cu o viteză alarmantă, spun specialiștii. Noua tulpină îi bagă și pe românii care vin din Marea Britanie în carantină de sărbători, iar toate zborurile vor fi anulate începând din această seară.

Noua tulpină de covid 19 bagă Marea Britanie în carantină, asta după ce virusul modificat a fost identificat la un sfert dintre cazurile din Londra în luna noiembrie. Virusul este și mai contagios. Practic 7 din 10 persoane se pot infecta în cazul unui contact cu o persoană infectată.

Noua tulpină a fost detectată prima dată în luna septembrie. Specialiștii avertizează că trebuie luate măsuri cât mai rapid pentru că altfel ne vom confrunta cu un al treilea val de infectări.

Există însă o veste bună. Eficiența vaccinurilor nu va fi afectată de noua tulpină, cel puțin deocamdată, spun medicii.

România a impus deja restricții. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a introdus Marea Britanie pe lista galbenă și a suspendat toate zborurile.

Total
0
Shares
Total
0
Share