Zeci de migranți prinși la Timișoara – Focus Prima TV

Zeci de migranți prinși la Timișoara

Operațiune în forță a Poliției de Frontieră Timiș pentru depistarea a zeci de migranți ce se adăposteau ilegal într-un imobil din oraș. Peste 50 de bărbați, cu vârstele cuprinse între 22 și 50 de ani, au fost găsiți stând într-o casă părăsită din apropierea Gării de Nord. Migranții plecaseră din mai multe centre din țară și așteptau în Timișoara să fie preluați de călăuze pentru a fi îmbarcați în camioane cu destinația Occident.

Migranții găsiți aseară de polițiștii de frontieră împreună cu agenți ai poliției naționale provin din Afganistan, Pakistan și Siria. Cu toții au ajuns în România ilegal, trecând fâșsia verde de la granița cu Serbia.

Majoritatea celor găsiți aseară sunt de câteva luni în țara noastră. Pentru a fi aduși până în România, migranții au plătit sume cuprinse între 6000 și 15.000 de euro membrilor unor grupări specializate în traficul de persoane. Au plecat din țările lor în urmă cu câteva luni și au traversat ilegal mai multe țări pentru a ajunge pînă aici. Cei mai mulți doreau să plece mai departe, în Germania și Franța, dar printre ei sunt și câțiva care ar vrea să rămână în Romania.

Cei depistați de Poliția de Frontieră se adăposteau într-o casă părăsită din apropierea Gării de Nord din Timișoara. Locuiau în grupuri de 4-5 persoane într-o singură cameră. Șiau confecționat sobe și au folosit parchetul și tocăria pentru a face focul, iar mâncarea și-au cumpărat-o de la magazinele din zonă. Locuința unde se adăposteau a devenit un adevărat focar de infecții. Polițiștii de frontieră spun că, în
ultimele luni, numărul transfugilor a crescut foarte mult și aproape zilnic sunt depistate grupuri de migranți care se adăpostesc în case părăsite din oraș. Singurul lucru pe care pot să îl facă oamenii legii este să îi trimită înapoi în centrele de unde au plecat.

Total
0
Shares
Total
0
Share