Zeci de mii de oameni, fără apă pe caniculă - Focus Prima TV

Zeci de mii de oameni, fără apă pe caniculă

Apa calda este oprita din cauza unor reparatii ale Radet, in Bucuresti, miercuri 21 septembrie 2016. Inquam Photos / Adriana Neagoe

Supărare mare în satele din Ciugud, una dintre cele mai moderne comune din județul Alba și, poate, și din țară!
Localnicii nu mai au apă la robinete. Ei sunt disperați și merg să se spele pe la rudele sau prietenii din localitățile unde încă mai există apă. Firma distribuitoare promite că lucrurile vor intra în normalitate, dar, cel puțin deocamdată, oamenii continuă să sufere, acum pe caniculă, din cauza lipsei apei.

De aproape o săptămână, zeci de mii de locuitori ai județului Alba, printre care și toți locuitorii din Ciugud, sunt într-o situație extrem de dificilă, fiind fără apă potabila. Situatia este foarte grava si din cauza caniculei, care in ultima perioada a ajuns la 36-37 de grade Celsius.

Cu mari probleme s-au confruntat si proprietarii de pensiuni din zonă, care au rămas fără clienți din cauza lipsei apei.

Situația, nemaiîntalnită pana acum, a determinat autoritățile locale să ia măsuri.

Reprezentantii distribuitorului de apa au refuzat sa faca orice declaratie in această problemă. Pe pagina de internet a companiei se precizeaza ca, in urma unor avarii, a fost nevoie sa se intrerupa alimentarea cu apa potabila in mai multe localitati pentru remedierea acestora. Motivul pentru perioada lungă de absență a apei: ,,complexitatea lucrărilor de remediere”

Chiar daca la Ciugud va fi apa, problema este departe de a fi rezolvata. Gospodarii din celelalte localitati mai au de asteptat zile bune.

Total
0
Shares
Total
0
Share